Ny lengdegrense i kystflåten - vårt innspill

Norges Kystfiskarlag har avgitt høringssvar til Nærings- og fiskeridepartementet vedrørende høringen om ny lengdegrense i kystflåten.

Norges Kystfiskarlag råder myndighetene om å snarest igangsette arbeidet med konsekvensutredning av hvordan strukturgevinsten skal fordeles mellom fartøy. Resultatet av denne prosessen har avgjørende betydning for ressursfordelingen og rammevilkårene for bredden av kystflåten, og må nødvendigvis finne sted før man tvinger fartøyeiere om å ta stilling til gruppetilhørighet. Når det gjelder hensynet til samfiskeordningen, mener Norges Kystfiskarlag det på nåværende tidspunkt er lite hensiktsmessig å endre på vilkårene i en ordning som er vedtatt avviklet innen relativt kort tid.

Du kan lese hele høringssvaret vårt her.

rammebetingelser, flåtestruktur, reguleringer, finnmarksmodellen, kystflåten, sjarklåten, strukturkvoter, fremtidens kvotesystem, ressursfordeling, riksrevisjonen, gruppeinndeling

  • Opprettet .
Kontaktinformasjon: Norges Kystfiskarlag Postboks 97, N-8380 Ramberg
Telefon: 76 05 21 00 | Fax: 76 05 21 01 | Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.