Lokal regulering for Lofotfisket er fastsatt

Fiskeridirektoratet har nå fastsatt forskrift om lokal regulering av lofotfisket i 2021. Nytt av året er at Fiskeridirektoratet og Kystvakten kan ilegge overtredelsesgebyr for brudd på forskriften. Det blir ikke innført garnbegrensninger slik enkelte har tatt til orde for.

Forskriften gjelder fra 1. mars og vil være gyldig til 15. april. I store trekk er forskriften en videreføring av forskriften fra i fjor med unntak av paragrafen om overtredelsesgebyr.

– Manglende inn- og utmelding av faststående redskap har vært et problem og vi har tidligere brukt store ressurser på å få fiskerne til å melde fra om at redskap er tatt opp fra sjøen. Med mulighet for å kunne ilegge overtredelsegebyr for brudd på meldeplikten håper vi å unngå å bruke timer i telefonen for å få fiskere til å melde fra til Kystvaktsentralen, sier førsteinspektør Trond L. Blom i Fiskeridirektoratet region Nordland.

Fiske etter torsk (skrei) i Lofoten fører av og til med seg brukskonflikter og kamp om fiskeplassene. Mange hadde derfor i forkant av årets sesong spilt inn forslag om å innføre begrensing i hvor mange garn ett fartøy kan sette.

– Men etter nøye vurdering har Fiskeridirektoratet valgt å ikke innføre garnbegrensning, sier Blom.

lofotfiske, fiskeridirektoratet, norges kystfiskarlag, overtredelsesgebyr, lokal regulering Lofoten, rapportering av bruk

  • Opprettet .
Kontaktinformasjon: Norges Kystfiskarlag Postboks 97, N-8380 Ramberg
Telefon: 76 05 21 00 | Fax: 76 05 21 01 | Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.