Norges Kystfiskarlag er en selvstendig, demokratisk og politisk uavhengig fagorganisasjon for norske kystfiskere.

Organisasjonen tilbyr medlemskap for mannskap og fartøyeiere i kystflåten. Norges Kystfiskarlag er åpen for støttemedlemskap.

Norges Kystfiskarlag organiserer rundt 700 medlemmer fordelt over hele landet, og har en rekke lokallag langs kysten. Norges Kystfiskarlag oppnår stadig økt innflytelse i viktige fiskerifaglige spørsmål.


Norges Kystfiskarlag har sin administrasjon på Ramberg i Lofoten. Fra kontorlokalene i Ramberg havn arbeider 3 ansatte daglig for å sette fokus på de utfordringer kystfiskerne og kystsamfunnene løpende står overfor, og for å ivareta medlemmenes interesser.

Norges Kystfiskarlag har solid kompetanse innen:

  • Ressursforvaltning

  • Næringspolitiske spørsmål

  • Arbeidsavtaler og oppgjørsavtaler for fiskere

  • Juridiske spørsmål

Vi arbeider for å ivareta kystfiskernes faglige, sosiale, økonomiske og kulturelle rettigheter.
Norges Kystfiskarlag tilbyr juridisk bistand til sine medlemmer gjennom samarbeidsavtale med ekstern advokat.

Det arbeides kontinuerlig med å videreutvikle organisasjonens kompetanse på alle felt.

Norges Kystfiskarlag ønsker å tilby en moderne slagkraftig fagorganisasjon – uten byråkratiske og organisatoriske omveier. Hvert enkelt medlem har derfor direkte linjer inn til administrasjon og tillitsmannsapparat med alt de måtte ha på hjertet. En rekke lokallag er likevel tilgjengelig for de som ønsker en sterkere lokal tilknytning. Lokallag etableres etter lokalt initiativ og behov.

Landsmøtet er Norges Kystfiskarlags øverste organ. Alle medlemmer som er registrert i fiskermanntallet har stemmerett og kan delta på landsmøtet. Det er landsmøtet og de tillitsvalgte som etter innspill fra lokallag og enkeltmedlemmer legger føringer for Norges Kystfiskarlags uttalelser i viktige fiskerifaglige spørsmål. Tillitsmannsapparatet består utelukkende av aktive kystfiskere som selv kjenner næringens utfordringer på kroppen.
Organisasjonskart kystfiskarlaget høy
Organisasjonskart Norges Kystfiskarlag Organisasjonskart_kystfiskarlaget_høy.png (PDF 96 kb)

Kontaktinformasjon: Norges Kystfiskarlag Postboks 97, N-8380 Ramberg
Telefon: 76 05 21 00 | Fax: 76 05 21 01 | Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.