Internasjonalt samarbeid

Norges Kystfiskarlag på verdenskartet

Norges Kystfiskarlag har sett behovet for å samarbeide på tvers av landegrenser i sentrale fiskerispørsmål. Internasjonalt samarbeid er viktig fordi det bidrar til kunnskap og korrekt informasjon om utviklingen og erfaringene innen kystfiske i andre land. Samarbeid er også viktig fordi erfaringene viser at mange kystfiskere og kystsamfunn står overfor sammenfallende utfordringer selv om de tilhører ulike fiskerinasjoner. Kystsamfunn tuftet på tradisjonelt kystfiske er generelt svært sårbare for konsekvensene av internasjonalt overfiske, feilforvaltning, storkapitalens utnyttelse og miljøkatastrofer. Å ha sterke internasjonale organ som kan tale kystsamfunnenes sak er derfor av stor betydning.

Dette er årsaken til at Norges Kystfiskarlag i dag deltar i to ulike internasjonale samarbeidsfora;

Alliance of Coastal Fishers around the North-Atlantic ( ACFNA):

Den nordatlantiske kystfiskeralliansen ACFNA består av kystfiskerorganisasjoner fra land rundt Nord-Atlanteren. Norges Kystfiskarlag er eneste norske deltaker, sammen med organisasjoner fra Island, Færøyene, Grønnland og Newfoundland (Canada). Samlet har alliansen rundt 30.000 medlemmer.

ACFNA ble etablert i oktober 1999. Den har som en viktig målsetting å sikre Nord-Atlantiske kystfiskere og kystsamfunns rettigheter til tradisjonelle fiskeområder, og til å videreføre tradisjonelt kystfiske som levevei. 

Alliansen har avgitt flere uttalelser angående felles problemstillinger som angår kystfiskerne rundt Nord-Atlanteren. 

Klikk her for å laste ned ACFNAs uttalelser.

Linker:
Fish and Food Allied Workers Canada (FFAW) 
Landssamband smàbàtaeigenda (NASBO) 

World Forum of Fish Harvesters and Fishworkers (WFF)

Norges Kystfiskarlag er tilknyttet den internasjonale fiskerisammenslutningen World Forum of Fish Harvesters and Fishworkers, og har 1 representant i styret. WFF kjemper for å beskytte tradisjonelle småskalafiskeres og kystsamfunns rettigheter over hele verden.

Linker:
World Forum of Fish Harvesters and Fishworkers (WFF)

Kontaktinformasjon: Norges Kystfiskarlag Postboks 97, N-8380 Ramberg
Telefon: 76 05 21 00 | Fax: 76 05 21 01 | Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.